mandag 5. juli 2010

På kokkekurs i Luang Prabang, Laos

Idag har hele familien jobbet for føden. Vi har vært på kokkekurs og lært å lage laotisk mat på restauranten "Tamnak Lao Restaurant."

Dagen startet med en tur til markedet der ingrediensene til dagens måltider ble innkjøpt. Mange fine farger, noen gode lukter og noen ikke fullt så gode lukter. Kjøtt og fisk selges over disk uten noen muligheter for kjøling, i 35 gr. og med fluer i lufta ser dette ut som en utfordring for magen... Ellers bugner det av grønnsaker, urter, frukt og krydder - det er et flott syn.

Kokkene Leng Lee og Phia Yang viste oss tilsammen 7 retter der vi skulle velge 5 retter å lage, to lunsjretter og tre middagsretter med navn som Feu Khua, Oh Padek og Khua Maak Kheua Gap Moo - i tillegg chilipastaen "jeowbong" og "sticky rice".

Til tider var det litt vanskelig å forstå kokkene, de greier ikke å si R - så lemongrass blir til lemonglass, spring onion til spling onion og coriander til coliandel. Med litt humor og latter går det greit. Da er det fint å ha fått utdelt en kokebok vi kan støtte oss til når vi skal starte kokkeleringen.

"Now you can cook" sa kokken og jeg følte meg litt som å være med i et kokkeprogram på TV, ala Masterchef eller Ramseys kitchen.

Så var det å håndtere uvant gassbluss og veldig varm wok. Alt går fort og vi fant fort ut at det er viktg å ha alt ferdig i små skåler før woken ble fyrt opp. Det ble nydelig mat med mange smaker, både sterkt og ikke så sterkt. Det ble selvfølgelig alt for mye til at vi greide å spise opp mer enn halvparten. Etter kurs fra kl. 10 til kl- 4 dro vi mette og svette hjem til hotellet for en dusj og en høneblund. Tror vi skal greie å lage rettene når vi kommer hjem så det kan hende det blir laotisk kveld når vi kommer hjem...

-Elin













3 kommentarer:

  1. Turi Abrahamsen5. juli 2010 kl. 19:36

    Da er det jo bare å glede seg til neste besøk til Trøndelag, da!! Nye smaker er alltid velkommen!!!!!Dere bruker tiden godt synes jeg....Gode dager videre!

    SvarSlett
  2. Kjempefin blogg!!!

    Gleder oss til følgende 3-retter;

    - led peppel and bloccoli salad
    - ballacuda with lice
    - calamel ice cleam

    :-D KÅLE & gjengen i Lillehammel

    SvarSlett
  3. Loaotisk kokkekus holdes hvel lødag flemovel på Vikhammel. Vi holdel klyddel og lemmonglass, og selvfølgelig Beel Laos. Bale å komme. Hilsen TilAsia.

    SvarSlett